5 eseuri monetare în tradiția școlii austrice

25,00 RON

5 eseuri monetare în tradiția școlii austriece

Block, Hoppe, Huerta de Soto, Hülsmann

Categorie: Domenii:

Descriere

Conţinutul cărţii:

Despre carte:

Chiar dacă discuţia cauzelor problemelor economice pe care le traversăm implică şi alţi factori, comportamentul băncilor şi al autorităţilor monetare este considerat crucial, atât în propagarea exceselor cât şi a declinului. Din nefericire, dezbaterea – care urmăreşte să clarifice rolul statului în acest domeniu, respectiv meritele pieţei libere versus avantajele intervenţiei guvernului – este purtată oarecum haotic şi nici un rezultat satisfăcător nu se întrevede.
Cartea de faţă cuprinde cinci eseuri despre teoria monetară scrise de careul de aşi al Şcolii Austriece de economie contemporane: Walter Block, Hans-Hermann Hoppe, Jesús Huerta de Soto şi Jörg Guido Hülsmann.
Cele cinci articole cuprinse în acest volum se concentrează pe două probleme fundamentale ale teoriei monetare, în absenţa elucidării cărora economiştii nu pot emite pretenţia că stăpânesc sau înţeleg toate celelalte subiecte de discuţie asociate în mod uzual domeniului financiar-monetar. Prima dintre ele vizează rolul monedei discreţionare, de hârtie (fiat money): originea banilor de hârtie, avantajele/dezavantajele banilor de hârtie în comparaţie cu banii-marfă, efectele politizării producţiei monetare. A doua problemă este cea a activităţii bancare cu rezerve fracţionare şi se referă concret la (in)compatibilitatea dintre practicarea rezervelor fracţionare şi principiile economiei de piaţă, efectele dezechilibrante ale emisiunii de mediu fiduciar, dinamica intervenţionismului în activitatea bancară.

Bogdan Glăvan

Informații suplimentare

Autor

, , ,

Editură

Anul apariției

2011

Nr. pagini

220

ISBN

978-973-0-10079-2

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fiți primul care adaugă o recenzie pentru “5 eseuri monetare în tradiția școlii austrice”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Informațiile personale completate de dumneavoastră în formularul de răspuns (cu excepția adresei de e-mail) vor fi publicate pe site, fiind moderate de Academia Privată. Dând click pe butonul de mai jos "Trimiteți comentariul" vă dați acordul pentru prelucrarea datelor furnizate în termenii menționați. Pentru detalii vă rugăm să consultați politica noastră de prelucrare a datelor cu caracter personal. Vă mulțumim.

Ștergeți comentariulTrimiteți comentariul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.