Despre femei, sex și feminism

39,00 RON

Categorie: Domenii:

Descriere

Despre femei, sex și feminism – Carrie L. Lukas

Introducere

Alegeri în necunoștință de cauză

Conform unui sondaj realizat de Marie Claire, o treime dintre femei se consideră feministe. Dar, ce înseamnă să fii feministă azi, la mai bine de 40 de ani de la nașterea mișcării feministe moderne? De fapt, după 1963, Betty Friedan, Gloria Steinem, Germaine Greer și Organizația Națională a Femeilor, Majoritatea Feministă și revista Ms au cucerit imaginația populară, au influențat generații succesive de femei și au definit ceea ce înseamnă a fi feministă. Răspunsul corect politic din partea liderelor mișcării feministe ar fi că ele cred în egalitatea femeilor (cu bărbații). Este un răspuns bun: aproape toată lumea crede că femeile ar trebui tratate corect și echitabil. Problema este că, începând cu 1963, feminismul real, feminismul organizat, a evoluat în ceva cu totul diferit.

Mișcarea feministă modernă nu are de-a face cu egalitatea femeilor. Ea are o agendă elaborată în beneficiul unui anumit grup care are interese speciale: femeile care vor să adere la concepția feministelor de profesie cu privire la ceea ce ar trebui să își dorească o femeie. Pentru a promova această agendă, reprezentantele mișcării feministe moderne au intervenții la radio, pe internet, în ziare și umblă pe holurile Congresului, se adresează guvernului federal și administrațiilor locale pentru a solicita extinderea acțiunii guvernului, măsurilor de subvenționare a deciziilor corecte politic pentru femei, precum și schimbarea culturii sociale astfel încât bărbații și femeile să devină interșanjabili. Pentru a realiza aceste obiective, mișcarea feministă lucrează mână-în-mână cu universitățile liberale*.

Influența feministă asupra guvernului, a mass-media și a sistemului educațional are ca efect faptul că multe femei tinere primesc o mulțime de informații greșite. Acestea stau la baza unor decizii greșite care sunt deosebit de păgubitoare atunci când sunt luate de femei care abia își încep viața. […]

Această carte pune în discuție unele dintre cele mai frecvente mituri care sunt „vândute” tinerelor femei și analizează unele teme tabu din cercetarea științifică ce nu sunt discutate în lumea corectă politic a universităților sau în cultura populară destinată femeilor tinere.

De prea multă vreme, mișcare feministă dictează ceea ce este potrivit să discutăm atunci când abordăm subiecte legate de viața femeilor. O spirală a tăcerii a înconjurat subiecte precum partea negativă a sexului recreațional, relația dintre vârstă și infertilitate, efectele sistemului instituționalizat de îngrijire și ale divorțului, asupra copiilor. Această tăcere are consecințe reale pentru femei, pentru familiile lor și pentru întreaga societate.

Această carete acoperă lipsa de cunoștințe, scoțând în evidență rezultatele cercetării științifice în anumite zone de importanță critică pentru viața femeilor – de la relații sexuale, dragoste și căsătorie, până la muncă, îngrijirea copiilor și divorț. Ea arată cum viziunea feministă asupra a ceea ce ar trebui să își dorească femeile cu privire la viața lor vine, adresea, în contradicție cu aspirațiile și dorințele femeilor reale. […]

* în sens american

Informații suplimentare

Tip produs

Carte

Domeniu

Educație

Autor

Editură

Anul apariției

2017

Traducător

Mihaela Moșoianu

Nr. pagini

288

ISBN

978-606-94399-0-6

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fiți primul care adaugă o recenzie pentru “Despre femei, sex și feminism”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Informațiile personale completate de dumneavoastră în formularul de răspuns (cu excepția adresei de e-mail) vor fi publicate pe site, fiind moderate de Academia Privată. Dând click pe butonul de mai jos "Trimiteți comentariul" vă dați acordul pentru prelucrarea datelor furnizate în termenii menționați. Pentru detalii vă rugăm să consultați politica noastră de prelucrare a datelor cu caracter personal. Vă mulțumim.

Ștergeți comentariulTrimiteți comentariul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.