Dimitrie Cantemir – Melo

100,00 RON

Album (dublu CD – 148 minute) și carte 110 pagini bilingvă (română / engleză). Colecție limitată prelucrată manual (coperți cu foiță de aur, cotor lipit manual).

Stoc epuizat

Categorie: Domeniu:

Descriere

Melo – Dimitrie Cantemir
Integrala compozițiilor cantemiriene

Prințul Dimitrie Cantemir (1673-1723) reprezintă o figură unică pentru cultura est-europeană și pentru muzica otomană. Ca fiu al precedentului voievod al Moldovei și-a petrecut o mare parte a tinereții în Istanbul, unde pe lângă învățarea limbilor de circulație ale vremii, a studiat muzica cu cei mai buni interpreți și compozitori. În această perioadă a devenit principalul teoretician de limbă turcă și unul dintre marii compozitori ai vremi. Tratatul său ”Cartea Științei Muzicii” (cca 1700) cuprinde un sistem de notație muzicală ce implică alfabetul otoman, cu ajutorul căruia a putut transcrie 353 de piese din repertoriul instrumental al Curții, precum și compoziții proprii. Pe baza cercetărilor recente (W. Feldman și O. Wright) au fost identificate 18 compoziții ca aparținând cu certitudine lui Dimitrie Cantemir – acestea fiind și cele interpretate pe cele două CD-uri incluse în cartea de față de către Ansamblul cameral de muzică veche Anton Pann.

Ansamblul cameral de muzică veche Anton Pann și-a ales ca misiune să redescopere frumusețea muzicii vechi românești și să o împărtășească, în bucurie, cu publicul. Grupul a luat ființă în anul 2004 și a atras tineri muzicieni, uniți în pasiunea lor comună de a aduce din nou la lumină valori culturale muzicale dintre secolele al XIV-lea și al XIX-lea. Autenticitatea muzicii lor se bazează atât pe folosirea instrumentelor tradiționale, pentru un sunet ce redă cât mai fidel emoția epocii, cât și o amplă activitate de cercetare în urma cărora au fost descoperite documente vechi și manuscrise, aflate în custodia unor biblioteci din țară sau în arhivele unor mănăstiri și biserici din România.

Membrii ansamblului cameral de muzică veche Anton Pann

Constantin Răileanu – voce, percuție, daire, dirijor, orchestrator, kanun
Sabin Penea – vioară
Alexandru Stoica – oud (lăută cu gât scurt)
Andrei Nițescu – violoncel
Issam Garfi – flaut/bansouri/ney
Emmanuel Hovhannisian (invitat) – duduk
Oana Răileanu Benko – manager

Informații suplimentare

Tip produs

Carte cu CD

Domeniu

Cultură

Autor

Editură

ISBN

978-973-0-25890-5

Nr. pagini

110

Anul apariției

2017

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fiți primul care adaugă o recenzie pentru “Dimitrie Cantemir – Melo”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Informațiile personale completate de dumneavoastră în formularul de răspuns (cu excepția adresei de e-mail) vor fi publicate pe site, fiind moderate de Academia Privată. Dând click pe butonul de mai jos "Trimiteți comentariul" vă dați acordul pentru prelucrarea datelor furnizate în termenii menționați. Pentru detalii vă rugăm să consultați politica noastră de prelucrare a datelor cu caracter personal. Vă mulțumim.

Ștergeți comentariulTrimiteți comentariul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.