Reconstrucția libertății

25,00 RON

Descriere

De la ecologie la șosele, de la dreptul natural de secesiune la bani și activitățile bancare, de la școli la producția de lege și ordine, Walter Block este un virtuoz al pledoariilor implacabile, bazate pe logica acțiunii umane, pentru superioritatea ordinii neadulterate politic a proprietății private față de orice aranjament alternativ posibil.

În această epocă a ingineriei sociale pseudo-științifice, pseudo-culturale și pseudo-spirituale deșănțate, a agresiunii etatiste generalizate împotriva persoanei și a oricărei forme de comuniune interpersonală autentică, ieșită din deplina libertate a fiecărui ins, profesorul Block se numără, asemenea mentorului său Murray N. Rothbard, titanul american al Școlii austriece de drept și economie, printre cei care nu înțeleg să cedeze nici un pas în bătălia de la Termopilele libertății.

DAN CRISTIAN COMĂNESCU

Libertarianismul, care identifică societatea decentă cu ordinea proprietății private, este o filosofie a păcii, care nu e pacifistă: ea acceptă violența, însă numai ca răspuns la agresiunea inițiată de alții.

Ca stil intelectual, libertarienii invocă logica pentru a revendica, prin dezvoltarea consecventă a consecințelor bunului-simț, adevărul pe care lenea mentală și proastele obișnuințe l-au deformat până la nerecunoaștere. Libertarianismul este filosofia politică a principiilor evidente, proclamate prin consecințele lor ignorate (de leneși, neatenți ori uituci), nesocotite (de cei incapabili de logică) ori respinse în mod furios (de socialiști).

Libertarianismul este, dintre toate leacurile contemporane împotriva lenei de a gândi, terapia cea mai eficace pe care o cunosc.

 HORIA-ROMAN PATAPIEVICI

Strălucitul Walter Block are de înfruntat un dezavantaj teribil: este cel mai prolific dintre economiștii „austrieci“ contemporani, iar muntele academic pe care l-a clădit în timp este greu de luat în piept pentru cititorii ce descoperă Școala austriacă.

Editorii acestui volum s-au îngrijit de această dificultate selectând o mostră relevantă de Blockonomie. Savurați-o cu folos!

 JÖRG GUIDO HÜLSMANN

Informații suplimentare

Tip produs

Carte

Domeniu

Economie, Educație, Libertarianism

Autor

Editură

Nr. pagini

220

ISBN

978-973-87847-2-7

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fiți primul care adaugă o recenzie pentru “Reconstrucția libertății”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Informațiile personale completate de dumneavoastră în formularul de răspuns (cu excepția adresei de e-mail) vor fi publicate pe site, fiind moderate de Academia Privată. Dând click pe butonul de mai jos "Trimiteți comentariul" vă dați acordul pentru prelucrarea datelor furnizate în termenii menționați. Pentru detalii vă rugăm să consultați politica noastră de prelucrare a datelor cu caracter personal. Vă mulțumim.

Ștergeți comentariulTrimiteți comentariul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.