Constantin Răileanu este doctor în muzică al Universității Naționale de Muzică din București (2007-2014), dublu licențiat al aceleași instituții la secțiile de Dirijat Cor Academic (2004-2007) și Muzică Bizantină (2001-2006) și licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă Iustinian Patriarhul din București în Istoria și Filosofia Religiilor secția Pastorală (1997-2001).

Este compozitor, muzicolog, dirijor, solist vocal, specialist și cercetător al muzicii vechi de sorginte orientală, fondator și coordonator al Ansamblului cameral Anton Pann alături de care a susținut peste 500 de concerte toate încununate de un real succes.

A organizat și participat în proiecte naționale și internaționale precum “Când Bizantul eram noi” 2011, festivalul internațional Dimitrie Cantemir 2012 din cadrul Carnavalului din Veneția, Unicorn național tour 2015, ziua Europei în Ankara și Izmir, ș.a.

Munca sa este recunoscută și apreciată de cercetători și muzicieni de nivel internațional ca Walter Feldman, Kiya Tabassiyan, Kyriakos Kalaitzidis, Fikret Karakaya, Tolgahan Cogulu, Ahmed Sahin, Derya Turkan, Vincent Segal, Emmanuel Hovhanessian, Neva Osgen, Nicolae Gheorghiță, Teodor Țuțuianu, Octavian Nemescu, Mihail Diaconescu, Constantin Râpă, Florin Lerescu, Mehmet Bitmez, ș.a.

Susține cursuri particulare de  antropologie muzicală aplicată pe muzica bizantină și pe sistemele modale din Asia Mică, cursuri de canto și dirijat.

Cursurile lectorului