Cristina este doctorand în cadrul UNARTE, Istoria şi Teoria Artei, cu o lucrare de cercetare în domeniul muzeologiei. A studiat antropologie vizuală la Bucureşti, SNSPA și la Perugia,  Universita’ degli Studi UniPg, dar și dezvoltare locală comparată la Universita’ degli Studi di Trento. Este membru fondator al asociației Omnia Photo. Împreună cu membrii asociației desfășoară proiecte editoriale, educaționale, de documentare vizuală, de identificare, recuperare și promovare de colecții/arhive fotografice.

Dacia50 – Autoturismul (http://dacia50.ro) este cel mai recent proiect de documentare vizuală în mediul urban realizat împreună cu Albert Vrăbiuță (fotograf), Valentin Maier (istoric) și Cristian Bassa (editor, coordonator). Prin acest proiect echipa își dorește să exploreze vizual viața Daciei, așa cum a apărut și s-a amestecat cu viața oamenilor, cu natura, spațiul fizic și cel al memoriei.

Fântânile – monumente vernaculare reprezintă un alt proiect pe termen lung al asociației, prin care fotografi și cercetători din organizații și muzee din sudul României îşi propun identificarea, recuperarea istoriei şi fotografierea fântânilor istorice din mediul rural.