Mihail DINU este avocat, fiind licențiat atât în drept, cât și în teologie.

Activitatea publicistică desfășurată în domeniul juridic, secondată de practica în calitate de avocat, nu au determinat alienarea sa față de valorile și principiile creștine. Dimpotrivă, în interacțiunile dintre cele două sfere a descoperit încă dintru început asemănări care întăresc principiul unității în diversitate, promovând în diferite contexte dreptatea înțeleasă atât ca atribut divin, cât și ca efigie a normalității cotidiene.

Studii: Master II Profesional, specializarea Drept European și Internațional al Afacerilor, Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne și Universitatea București (2011-2012); Master, specializarea Medierea conflictelor în drept, Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu (2008-2009, șef de promoție); Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu (2005-2009, șef de promoție); Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea București (2004-2008); Seminarul Teologic Ortodox Liceal din București (1999-2004, șef de promoție).

Activitate profesională: avocat, Baroul București (2010-prezent).

Activitate științifică: autor al volumului „Eficiența Judiciară. Listele de verificare: cum să conduci orice proces către succes”; coautor al volumului „Admitere în magistratură și avocatură. Ghidul candidatului”; articole și studii în materia dreptului procesual civil, ca autor unic și în coautorat; lector în contextul a 2 comunicări științifice ale Institutului de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române, urmate de publicare în volumele sesiunilor.