Învață să alegi o bere bună! Curs și degustare

Descriere

Berea este cea mai consumată băutură alcoolică de pe Pământ. Ea este considerată adesea ca o băutură plată, lipsită de rafinament, al cărei rol este acela de a potoli setea și care, astfel, este doar puțin mai interesantă decât apa. Cu această prejudecată ne oprim încurcați în fața raftului cu bere din magazin, privind nedumeriți la zecile de sortimente, neputându-ne hotărî pe care să o alegem. Iar diferențele uriașe de preț între diverse produse ni se par inexplicabile.

În realitate, berea este oricum dar nu plată. Berea este incredibil de interesantă și pentru a ne convinge trebuie doar să o descoperim de-adevăratelea, să recunoaștem caracteristicile diferitelor stiluri de bere, să aflăm de unde provin, să învățăm să asociem berea cu mâncarea, să-i putem povesti gustul și aromele.

Berea nu se împarte în „bere ieftină” și „bere scumpă”, ci în „bere bună” și „bere proastă”. Scopul acestui atelier este să vă ajute să descoperiți berea bună. Vom explora istoria berii, vom stabili ingredientele în funcție de stilurile de bere, vom degusta și vom analiza senzorial berea.

Cele două părți ale acestui atelier își propun să evidențieze tradiția și principiile diverselor stiluri de bere și să ofere participanților ocazia de a degusta și de a identifica concret aceste varietăți.

  • Introducere în cultura berii. Materiile prime. Degustare: lager versus ale.
  • Aspecte economice și politice în istoria berii. De la mănăstire la breasla berarilor. Degustare: berea belgiană versus IPA; berea cu secară versus berea cu ovăz NEIPA.

Informații suplimentare

Tip produs

Portofoliu cursuri

Domeniu

Economie, Educație, Istorie

Lector

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fiți primul care adaugă o recenzie pentru “Învață să alegi o bere bună! Curs și degustare”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informațiile personale completate de dumneavoastră în formularul de răspuns (cu excepția adresei de e-mail) vor fi publicate pe site, fiind moderate de Academia Privată. Dând click pe butonul de mai jos "Trimiteți comentariul" vă dați acordul pentru prelucrarea datelor furnizate în termenii menționați. Pentru detalii vă rugăm să consultați politica noastră de prelucrare a datelor cu caracter personal. Vă mulțumim.

Ștergeți comentariulTrimiteți comentariul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.