Birocrația și imposibilitatea planificării raționale în regim socialist- Ludwig von Mises

Descriere

Curs – Birocrația și imposibilitatea planificării raționale în regim socialist, Ludwig von Mises

Ce este birocrația? Cum apare ea? Poate exista și în sfera privată? Cum putem scăpa de ea, în măsura în care este un fenomen nefast, sau cum anume îi putem minimiza efectele? Cât de importantă este problema managementului ca atare în sfera publică? Și în ce măsură importul de management privat poate viabiliza această sferă? Care sunt efectele birocratizării asupra etosului personalului prins în mrejele ei? Și cum se leagă toate acestea de imposibilitatea calculului economic în regim socialist?

Iată câteva dintre întrebările la care, alături de Ludwig von Mises și cartea sa Birocrația și imposibilitatea planificării raționale în regim socialist vom încerca să răspundem în cadrul cursului.

Vă așteptăm la curs și dacă ați citit deja cartea, și dacă n-ați citit-o. Discuțiile vor putea fi deopotrivă prilej de aprofundare sau stimulent și aperitiv pentru lectura atentă și informată ulterioară.

Carte disponibilă AICI

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fiți primul care adaugă o recenzie pentru “Birocrația și imposibilitatea planificării raționale în regim socialist- Ludwig von Mises”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informațiile personale completate de dumneavoastră în formularul de răspuns (cu excepția adresei de e-mail) vor fi publicate pe site, fiind moderate de Academia Privată. Dând click pe butonul de mai jos "Trimiteți comentariul" vă dați acordul pentru prelucrarea datelor furnizate în termenii menționați. Pentru detalii vă rugăm să consultați politica noastră de prelucrare a datelor cu caracter personal. Vă mulțumim.

Ștergeți comentariulTrimiteți comentariul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.