Diferența dintre capitalism și socialism într-o singură lecție

Categorie: Domeniu: Lector:

Descriere

Curs – Diferența dintre capitalism și socialism într-o singură lecție

Motivul fundamental pentru care organizarea socialistă a economiei nu poate întrece organizarea capitalistă ține de problema calculului economic. În urmă cu un secol Ludwig von Mises dădea o lovitură decisivă doctrinei marxiste, explicând pentru prima dată de ce calculul economic este imposibil în socialism și de ce, în consecință, o economie socialistă va suferi de pe urma unei ineficiențe acute în alocarea resurselor, sărăcie și injustiție. Ulterior, s-a demonstrat că haosul calculațional afectează orice economie în măsura, mai mică sau mai mare, în care aceasta este lipsită de pilonul proprietății private.

Participanții la acest workshop vor avea ocazia să descopere teorema imposibilității calculului economic în socialism și să dobândească astfel instrumentul intelectual esențial pentru respingerea (elegantă și categorică) argumentelor care vizează socializarea investițiilor și a producției.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fiți primul care adaugă o recenzie pentru “Diferența dintre capitalism și socialism într-o singură lecție”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Informațiile personale completate de dumneavoastră în formularul de răspuns (cu excepția adresei de e-mail) vor fi publicate pe site, fiind moderate de Academia Privată. Dând click pe butonul de mai jos "Trimiteți comentariul" vă dați acordul pentru prelucrarea datelor furnizate în termenii menționați. Pentru detalii vă rugăm să consultați politica noastră de prelucrare a datelor cu caracter personal. Vă mulțumim.

Ștergeți comentariulTrimiteți comentariul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.