Literatura Noii Ordini Mondiale

Dacă sunteți interesat de acest curs și doriți să vă anunțăm când organizăm o serie nouă, vă rugăm să ne lăsați adresa dumneavoastră de e-mail.

Categorie: Domenii: Lector: Ninel Ganea

Descriere

Curs – Literatura Noii Ordini Mondiale

Prezntare curs

Cursul își propune o prezentare si o discuție despre patru romane clasice ale literaturii distopice. Ca teme generale vor fi urmărite relevanța lor pentru modernitate, presupozițiile antropologice si filozofia politică implicită, cu un accent special pe amplasarea fiecărui roman într-un context ideologic anume. În același timp, vor exista trimiteri și comparații inevitabile la textele utopice notorii (Republica, Utopia sau Călătoriile lui Gulliver) pentru a pune în evidență locurile comune, dar mai ales diferențele specifice. În subsidiar, vor fi atinse și distopiile cinematografice, mai ales în cazul ecranizărilor romanelor în discuție.

Seminarul se adresează celor interesați de istorie contemporană, pasionaților de istoria ideilor, literatură și filozofie. Însă, practic, oricine dorește o introducere livrescă în totalitarism, eugenie, transhumanism, tehnocrație și alte variațiuni ale acelorași erezii, este binevenit. În consecință, pentru participarea la seminar nu e nevoie de standarde formale, însă lectura cărților în discuție va fi mult apreciată.

Temele întâlnirilor:

/Noi_Evgheni Zamiatin

/Minunata Lume Nouă_Aldous Huxley

/1984_Gerorge Orwell

/Acea putere hidoasă_C.S. Lewis

Informații suplimentare

Lector

Ninel Ganea

Domeniu

Cultură, Filosofie

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.